Batoane cu lapte

de RuxyRux in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 2052 vizualizari

 

Numai bune pentru micul dejun, se pot servi cu miere, nutella, dulceata...cu un pahar cu lapte proaspat...la o cafeluta sau un ceai ...orice varianta ati alege, sunt delicioase...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 3oua
  • 150 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie( sau alte arome ce doriti)
  • 250 ml lapte mai gras
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 30 gr drojdie proaspata)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 3 linguri iaurt
  • 50 gr unt
  • ulei pentru intins foaia
  • pentru uns: un galbenus, 30 ml lapte, zahar brun pentru presarat 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu lapte:

Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut.


Daca folosim drojdie uscata o punem direct in vasul de framantat peste faina.


Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia lichefiata sau pe cea uscata apoi laptele caldut in care am topit untul si zaharul, aromele, iaurtul, zeama de lamaie, sarea si framantam un aluat( destul de moale) pe care il vom lasa sa creasca o ora la loc caldut.


Cand aluatul a crescut, ungem mainile cu ulei, rupem bucati de marimea unei mingii de tenis pe care le vom intinde( pe o suprafata) cu mana in forma unui dreptunghi. Rulam fiecare baton si il asezam in tava tapetata cu pergament.


Batem galbenusul cu laptele caldut si ungem fiecare baton apoi presaram zaharul brun.


Mai lasam la crescut pana se incinge cuptorul( la 180 grade).


Punem batoanele la cuptor pentru 30 de minute.


Aluatul nu este foarte dulce astfel ca ne vom permite artificii. Le putem unge cu miere, nutella, dulceata sau le putem servi simple.


Va doresc sa aveti pofta la micul dejun daca le incercati...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miremirc 1

14.02.2012, 15:48

Tot ce e cu drojdie imi place!

mirela0911 1

14.02.2012, 23:04

Imi place ca faci muuulteee muuulteeee sa ne ajunga!

RuxyRux 1

15.02.2012, 10:32

Multumeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti (fara foc)