Batoane de Cereale Fara Coacere

de Broccoli_and_Muffins in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 4690 vizualizari

 

Cred ca tuturor ne plac acele batoane de cereale delicioase pe care le gasim in magazine. De la Snickers si Mars la variantele "sanatoase" de pe rafturile supermarketurilor. Din pacate, chiar si acelea care pretind a fi prietenoase cu organismul, contin, de cele mai multe ori, conservanti, coloranti dar mai ales ZAHAR. Zahar in cantitati industriale. Astfel, desi ai impresia ca iei o gustare light, intre doua intalniri, de fapt, in cel mai fericit caz, consumi cantitatea de zahar recomandata pentru o zi. Asa ca, inspirata de minimalistbaker.com am pregatit aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame curmale
  • 60 grame unt de arahide
  • 125 grame ovaz
  • 140 grame migdale crude, nesarate
  • 35 grame merisoare
  • 20 grame goji
  • 20 grame seminte de chia
  • 20 grame seminte de in
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de Cereale Fara Coacere:

Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade.

Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan.

Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele.

Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale.

Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni.

Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa.

Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana.

Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti.

Tava se baga lacongelator pentru minim 30 minute.

Se taie in batoane egale.

 

 

TIPS-URI

1

Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de Cereale Fara Coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

18.06.2015, 21:14

Cred ca sunt asa de bune

Broccoli_and_Muffins 1

18.06.2015, 21:46

VA multumesc mult pentru comment-uri! Sper sa le incercati!

Raluca57 1

28.01.2016, 17:12

Le-am facut, sunt f bune. Nu am avut goji si am pus coaja de portocala din dulceata, taiata marunt. Se incheaga bine, se taie perfect. Nu le-am bagat in congelator ci le-am lasat in frigider peste noapte. Foarte gustoase si mai ales FARA ZAHAR!!!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu mere, merisoare si curmale