Batoane de ciocolata

de cative in Prajituri, 4 Oct 2009 | 15464 vizualizari

 

Batoanele de ciocolata sunt preferatele mele, de cand eram mica tin minte cum o ajutam pe bunica mea sa le faca dar cel mai greu era asteptarea ca ciocolata sa se intareasca dar eu nu aveam rabdare si incercam sa o gust dar bunica nu ma lasa. De la bunica mea am invatat cum se fac batoanele, reteta era buna dar eu am imbunatatito, folosesc ciocolata Milka cu lapte, in loc de ciocolata menaj.

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de ciocolata Milka cu lapte
  • 50 grame de unt, neaparat unt!
  • Patru linguri de zahar
  • 300 grame lapte praf
  • 150 mililitri de lapte
  • O lingurita de extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ciocolata:


Intr-un castron se pune 20 grame de unt, ciocolata, laptele lichid, laptele praf si zaharul, se incalzesc incet si se amesteca constant cu o lingura de lemn pana da in clocot. Se lasa 3 minute sa se raceasca. Dupa care se incalzeste incet din nou pana cand clocoteste, nu se amesteca.



Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de unt, deasupra nu se amesteca. Lasa sa se raceasca 5-6 minute si adauga vanilia si putina sare dupa care compozitia se bate pana devine cremoasa. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se lasa la racit cateva ore, dupa care se taie in batoane.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mena29 1

11.11.2011, 21:21

La multi ani!

Bunica 1

11.11.2012, 12:26

La multi ani!

MIUTA 1

11.11.2013, 21:28

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM