Batoane de cocos -vegan

de anca_rm in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 889 vizualizari

 

O reteta foarte simpla, foarte buna si sanatoasa. Are fulgi de cocos, unt de cocos si cacao si daca nu va plac dulciurile foarte dulci atunci se poate renunta la zahar . Toate aceste ingrediente le vom galzura cu o ciocolata cu continut mare de cacao.
Eu am folosit indulcitor GreenSugar .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fulgi de cocos
  • 200 ml unt de cocos
  • 200 ml unt de cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra, indulcitor(optional)
  • Pt glazurat :
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt /lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de cocos -vegan:

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.


Intr-un castron punem fulgi de cocos ( eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita , cred ca ar avea o aroma mult mai puternica) . Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam . Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.


Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .


Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam .


Dam la rece si asteptam sa se intareasca.


Cand este rece facem glazura de ciocolata : incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .


Racim , scoatem din tava , taiem si servim rece .


Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cocos -vegan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Anett 1

18.01.2016, 14:37

Bune!

Rocsi 1

18.01.2016, 19:37

Vreau si eu!

miki_a 1

21.01.2016, 00:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu banane si ciocolata cu arahide si fructe de padure