Bavareza dulce-amaruie

de Lily_Musat in Dulciuri, 30 Iun 2009 | 4284 vizualizari

 

Decor: caramele sugus pe care le-am modelat in forma de trandafirasi bobocei si am avut si pasta din lapte praf pe care am colorato in rosu si am facut cateva floricele pentru a imbogatii aspectul.

 

INGREDIENTE

  • 250 mililitri de lapte
  • 80 grame de zahar
  • 50 grame ciocolata  amaruie
  • 1 pliculet gelatina granulata Dr. Oerker
  • 1 lingura de amidon
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru crema de frisca:
  • 2 plicuri de frisca Ruf
  • 250 ml lapte pentru frisca
  • 1 cutie de frisca lichida Hulala  
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza dulce-amaruie:

Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam esenta, adaugam zaharul vanilat si amidonul. Adaugam laptele caldut si mixam in continuare pana se omogenizeaza bine. Punem compozitia pe foc sa se incalzeasca putin. Se va unfla. Gelatina se pune in apa la inmuiat pentru 10 minute, apoi se dizolva in bain marie. Adaugam gelatina si amestecam bine. Compozitia de crema o impartim in 2 castronele. Punem ciocolata rasa intr-un castronel si amestecam pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca bine bine ambele castronele cu compozitie. Intre timp facem frisca. Cand s-au racit bine cremele adaugam si frisca, ies 800 grame de frisca, pe care o impartim in 3, punem in cele 2 castroane cate 300 grame in fiecare, omogenizam compozitia si oprim pentru ornat 200 grame de frisca. Pregatim forma de bavareza, pe care o ungem cu putin ulei. In forma punem crema de ciocolata, o bagam 10 minute la frigider sa se intareasca, apoi punem crema de vanilie. Bavareza trebuie sa stea la frigider pana a 2-a zi cel putin ca sa se intareasca. A doua zi scoatem bavareza din frigider si o scufundam cu grija in apa fierbinte dar nu mai mult de 4 secunde. Se va topi foarte putin iar dupa aceea o rasturnam pe platou. O decoram cu frisca, ciocolata rasa si cu trandafiri si floricele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza dulce-amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lily_Musat 1

02.07.2009, 15:23

Margareta iti multumesc pentru ca iti plac surprizele mele dulci. Te pup

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:32

oooo ce bunatate o sa incerc si eu

babi5 1

12.08.2013, 18:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!