Bezele

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 6416 vizualizari

 

Este o reteta putin mai dificila (deoarece trebuie batute aproape 30-35 de minute la baie de aburi), dar rezultatul merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 16 linguri de zahar + 2 in plus (functie de consistenta zaharului si de marimea oualelor)
  • 3 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 20 ml ulei pentru uns tava
  • 1 praf de sare fina
  • 2 lingurite zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:





Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.


Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie.


Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua s-a intarit. Se pun bezelele in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu o seringa de ornat. Se incalzeste cuptorul la foc mare, apoi se opreste focul si se pune tava cu bezele in cuptor. Se lasa sa se usuce bine pana cand devin crocante la exterior si cremoase in interior. Daca mai este nevoie se mai scot din cuptor, se incinge cuptorul, apoi se opreste si se introduce tava. Se pot servi simple sau pudrate cu cacao. Eu am lasat cuptorul aprins la o tava si au iesit putin aramii. Au fost bune si acestea si au disparut imediat din farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

17.09.2012, 09:55

La multi ani Carmen Sa traiesti mult si frumos
Aniversare frumoasa!!!

diaconta 1

17.09.2013, 08:41

La multi ani Carmen!!!!

mena29 1

17.09.2013, 08:43

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba