Bezele

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 6178 vizualizari

 

Este o reteta putin mai dificila (deoarece trebuie batute aproape 30-35 de minute la baie de aburi), dar rezultatul merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 16 linguri de zahar + 2 in plus (functie de consistenta zaharului si de marimea oualelor)
  • 3 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 20 ml ulei pentru uns tava
  • 1 praf de sare fina
  • 2 lingurite zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:



Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua s-a intarit. Se pun bezelele in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu o seringa de ornat. Se incalzeste cuptorul la foc mare, apoi se opreste focul si se pune tava cu bezele in cuptor. Se lasa sa se usuce bine pana cand devin crocante la exterior si cremoase in interior. Daca mai este nevoie se mai scot din cuptor, se incinge cuptorul, apoi se opreste si se introduce tava. Se pot servi simple sau pudrate cu cacao. Eu am lasat cuptorul aprins la o tava si au iesit putin aramii. Au fost bune si acestea si au disparut imediat din farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bezele-0
Bezele-1
Bezele-2
Bezele-3
Bezele-4
Bezele-5
Bezele-6
Bezele-7
Bezele-8

COMENTARII (23)

diaconta

diaconta 1

17.09.2012, 09:55

La multi ani Carmen Sa traiesti mult si frumos
Aniversare frumoasa!!!

diaconta

diaconta 1

17.09.2013, 08:41

La multi ani Carmen!!!!

mena29

mena29 1

17.09.2013, 08:43

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!