Bezele

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 7362 vizualizari

 

Este o reteta putin mai dificila (deoarece trebuie batute aproape 30-35 de minute la baie de aburi), dar rezultatul merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 16 linguri de zahar + 2 in plus (functie de consistenta zaharului si de marimea oualelor)
  • 3 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 20 ml ulei pentru uns tava
  • 1 praf de sare fina
  • 2 lingurite zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele:



Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua s-a intarit. Se pun bezelele in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu o seringa de ornat. Se incalzeste cuptorul la foc mare, apoi se opreste focul si se pune tava cu bezele in cuptor. Se lasa sa se usuce bine pana cand devin crocante la exterior si cremoase in interior. Daca mai este nevoie se mai scot din cuptor, se incinge cuptorul, apoi se opreste si se introduce tava. Se pot servi simple sau pudrate cu cacao. Eu am lasat cuptorul aprins la o tava si au iesit putin aramii. Au fost bune si acestea si au disparut imediat din farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

17.09.2012, 09:55

La multi ani Carmen Sa traiesti mult si frumos
Aniversare frumoasa!!!

diaconta 1

17.09.2013, 08:41

La multi ani Carmen!!!!

mena29 1

17.09.2013, 08:43

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa

pe 26.07 la 23:35

Costite de porc adevarate, la gratar

pe 26.07 la 21:41

Salata de vinete cu iaurt si chimen

pe 26.07 la 15:32

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

pe 25.07 la 22:30

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de sfecla rosie , portocale si branza cremoasa

pe 26.07 la 23:35

Costite de porc adevarate, la gratar

pe 26.07 la 21:41

Salata de vinete cu iaurt si chimen

pe 26.07 la 15:32

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

pe 25.07 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Bezele