Bezele cu capsuni si menta

de lia maria in Prajituri, 10 Iun 2011 | 3207 vizualizari

 

Mici, motate, delicate, de un alb imaculat ! si bune “rau”, atat simple cat si umplute.

 

INGREDIENTE

  • 200g albusuri
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un praf sare
  • Umplutura
  • Gem de capsuni
  • Frunzulite proaspete de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu capsuni si menta:

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune. Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului. Punem compozitia intr-un pos si formam bezele motate, de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.


Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot (eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata). Si pentru ca gemul de capsuni era si el gata fiert, am rupt vre-o doua crengute de menta, si am inceput sa asamblez bezelele. Intindem putin gem pe o bezea, punem o frunzulita de menta (pe care am umezit-o in gem) si lipim cu alta bezea.


Simplu si foarte bun ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lia maria 1

10.06.2011, 20:36

luk
sufletista
mirela

mena29 1

10.06.2011, 22:23

Liaaaa...ce ne faci?

lilik 1

11.06.2011, 00:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata