Bezele cu capsuni si menta

de lia maria in Prajituri, 10 Iun 2011 | 2320 vizualizari

 

Mici, motate, delicate, de un alb imaculat ! si bune “rau”, atat simple cat si umplute.

 

INGREDIENTE

  • 200g albusuri
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un praf sare
  • Umplutura
  • Gem de capsuni
  • Frunzulite proaspete de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu capsuni si menta:

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune. Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului. Punem compozitia intr-un pos si formam bezele motate, de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.


Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot (eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata). Si pentru ca gemul de capsuni era si el gata fiert, am rupt vre-o doua crengute de menta, si am inceput sa asamblez bezelele. Intindem putin gem pe o bezea, punem o frunzulita de menta (pe care am umezit-o in gem) si lipim cu alta bezea.


Simplu si foarte bun ! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lia maria 1

10.06.2011, 20:36

luk
sufletista
mirela

mena29 1

10.06.2011, 22:23

Liaaaa...ce ne faci?

lilik 1

11.06.2011, 00:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni