Bezele Ratatouille

de Anastasia in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 2838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 130 gr.zahar
  • 1/2 lingurita acid de lamaie
  • 3 picaturi esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru presurat soriceii la alegere
  • mergelute colorate din zahar
  • Pentru decor:
  • codite confectionate din morcov
  • pomusoare de catina rosie pentru nasucuri
  • seminte de bostan decojite pentru urechi
  • seminte de coriandru pentru ochi
  • seminte de folarea soarelui pentru dinti
  • forme pentru bomboane pentru bonete  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele Ratatouille:

Se mixeaza bine albusul pana nu curge din bol adaugati si un varf de cutit de sare apoi adaugati cate putin zaharul de fiecare data mixati pana la dizolvarea lui completa pana il termintati cu portii mici, se introduce intr-un pos si se spriteaza pe o tava in forma de picaturi boturele nu prea mari de bezea, in fecare soricel infibgeti urechile, codita taiata in fisii subtiri din morcov, nasucul dintr-o jumatate de pomusoara de catina, dintii dintr-o seminta de floarea soarelui si ochii din seminte de coriandru, se usuca la foc foarte mic cu usa deschisa circa 1,30~2,00 ore pana se rumeneste putin si la apasare nu cedeaza.


bonetele sant confectionate din hartiute pentru bomboane taiate in jumatati si lipite cu ajutorul albusului ranas pentru detaliile pe care trebuie sa le incleieti intre ele, la fel am incleiat si piciorusele la masuta :)



Bon appetit !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Anastasia 1

22.04.2012, 08:54

Valclaudia 1

03.01.2014, 21:54

cata migala, nu-mi vine sa cred....

Xandrinne 1

15.02.2015, 08:48

Draguti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA