Desert budinca de mere cu branza de vaci

de RODIMUR in Dulciuri, 5 Feb 2018 | 6675 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am preparat o budincă de mere și brânză de vaci, pentru că mă tenta să încerc această combinație de ingrediente și mai ales pentru că acestea îmi erau la îndemână.
Am procedat cam tot așa cum fac la tortul de mere, cu unele mici deosebiri care țin de texturile diferite ale aluatului. A ieșit un desert savuros și parfumat, așa că sigur voi repeta rețeta. Și cu siguranță mă voi gândi și la îmbunătățiri, în privința aspectului.
Nu am răsturnat budinca, pentru că nu am însiropat-o, dar după ce am tăiat prima felie, am putut lua din tavă felia următoare, fără să-i stric forma și am pus-o răsturnată pe farfurie. Totuși, vreau să precizez că această budincă poate fi servită și fără a fi răsturnată, cu brânza la suprafață, dar dacă se răstoarnă, feliile de măr, care au fost puse inițial pe fundul tăvii, dau un aspect foarte frumos acestui desert.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de brânză de vaci
  • 2 mere
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri de făină
  • 1 plic de vanilie
  • coajă rasă de portocale
  • 40-50 grame de stafide
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de zahăr tos (se toarnă în tavă, peste unt)
  • 2 linguri de zahăr tos (se toarnă peste feliile de mere)
  • pudră de scorțișoară
  • ciocolată decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de mere cu branza de vaci:

Merele se spală, se șterg de apă și se curăță de coji. Se taie merele în 4, se elimină cotoarele și se taie apoi câte două felii din fiecare sfert de măr. În total vor fi 16 felii.

Se unge cu unt, într-un strat gros, o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și se presară deasupra 2 linguri cu zahăr tos. Se pun feliile de măr în tavă, circular, iar la mijloc se completează cu jumătăți de felii. Se presară pudră de scorțișoară peste mere și apoi două linguri de zahăr tos. Se dă  tava la cuptor, la foc mediu, până ce se înmoaie merele, la fel ca la tortul de mere.

Între timp se prepară brânza cu: oul, zahărul pudră, vanilia, coaja răzuită de portocală (inițial am vrut să folosesc lămâie, dar m-am răzgândit și am folosit portocală) și făina albă. Se amestecă bine și când compoziția este omogenă se adaugă stafidele opărite în prealabil și scurse de apă.

Când merele s-au înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă 8-10 minute să se răcorească, după care se acoperă merele cu compoziția de brânză și se nivelează.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu și când budinca este rumenită, se oprește focul.

Se lasă budinca la răcit, după care poate fi tăiată și servită, decorată după preferință. Eu am folosit niște "năsturași" de ciocolată.

TIPS-URI

1

Feliile de măr nu trebuie să fie foarte groase. Tăiați căte 8 felii din fiecare măr.

2

Brânza de vaci trebuie să fie proaspătă, dulce și bine scursă.

3

Dacă brânza nu este bine scursă, va trebui să o mai lăsați să se scurgă și în caz contrar va trebui să suplimentați cantitatea de făină.

4

Puteți folosi o lingură de făină și una de gris.

5

Puteți răzui coajă de lămâie, sau coajă de portocală, după cum preferați.

6

Ungeți tava cu un strat gros de unt și apoi presărați zahăr tos, pentru ca merele să nu se lipească.

7

Budinca se taie numai după ce s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de mere cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RODIMUR 1

07.02.2018, 10:06

Mihaela, e o combinație oarecum clasică, dar preparând-o ca pe tortul de mere, am dat budincii un gust aparte...

xana 1

09.02.2018, 12:41

Tare buna trebue sa fie!

RODIMUR 1

11.02.2018, 12:35

Mulțumesc frumos, Xana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 5 Dame