Bilute de biscuiti cu visine si cocos

de babi5 in Prajituri, 13 Iun 2013 | 24430 vizualizari

 

Pentru ca azi este Inaltarea si-n aceasta zi Sfinta acum trei ani s-a inaltat la cer si sufletul jumatatii mele am incercat in amintirea lui sa fac ceva care i-a placut lui tare mult si aceste bilute au foat preferatele lui.. Bineinteles ca au fost si altele dar nu am avut starea necesara .. Au iesit tare bune chiar daca le-am facut printre lacrami .. nu ma luati in seama imi trece ..

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 1 borcan de visine desamburite
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 pachet nuca cocos (200 gr )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute de biscuiti cu visine si cocos:

Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata menaj topita si visinele desamburite. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atit cat sa-l putem amesteca cu biscuitii si restul ingredientelor. Amestecam bine totul, compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incit sa putem modela bilute care apoi le tavalim prin cocos.

 

TIPS-URI

1

Se lasa citeva ore la rece

2

putem adauga la ele si nuca sau stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de biscuiti cu visine si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Sim0na 1

15.06.2013, 22:53

Babi

babi5 1

16.06.2013, 19:40

Multumesc SimOna

ryta 1

23.04.2014, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Bombe - resturi de prajituri