Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Sep 2013 | 3573 vizualizari

 

O prajiturica fina, cremoasa, delicioasa, racoroasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 7 linguri zahar
  • 1 pachet margarina
  • jumatate cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • zeama de la 1 lamaie
  • Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit.


Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.


Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.


Peste albusuri adaugam galbenusurile impreuna cu coaja de lamaie si omogenizam usor cu o spatula.


Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam amestecand usor cu spatula de jos in sus.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute pana blatul devine usor auriu sau pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit si pregatim crema.


Crema: intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic, amestecand mereu cu telul pentru a nu se prinde si a nu se forma cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam apoi zeama de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.


Mixam margarina spuma, apoi adaugam si crema de branza.


Cand budinca s-a racit, adaugam peste margarina si crema de branza cate 2 linguri si mixam bine.


Cand blatul e rece il taiem in 2, pe orizontala.


Impartim crema in 2 parti egale.


Asamblare: aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema si presaram deasupra fulgi de cocos.


Dam prajitura la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

01.09.2013, 21:33

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2013, 17:33

Ce bunatate!

babi5 1

04.09.2013, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy