Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

de oanapl in Prajituri, 24 Dec 2023 | 3419 vizualizari

 

"Rețete pentru masa de Crăciun".
Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se topește în gură. Vă invit să o încercați și voi pentru a vă convinge cât este de gustoasă.
Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine sunt: ciocolata, cafea, oua, faina, zahar, lapte, mascarpone, visine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
  • pentru blat (25 x35 cm):
  • 130g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 80g cafea fierbinte
  • 170g chefir
  • 130g ulei
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g amidon alimentar
  • esență de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g fulgi de cocos
  • - pentru jeleul de vișine:
  • 300g vișine fără sâmburi
  • 3 linguri de zahăr
  • 15g apă rece
  • 15g amidon
  • -pentru decor:
  • 50g ciocolată neagră
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Pentru blat:
Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Se tapetează tava (25cx35m) cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă aluatul pe un grătar și se lasă să se răcorească complet. După ce s-a răcit complet se taieîn 2 foi pe orizontală.

Se pune laptele la încălzit pe foc mediu ca să ajungă aproape de fierbere (85-90 C). În castronul mixerului se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, cu esența de vanilie și zahărul tos. Se adaugă și amidonul și se mixează bine. Se toarnă în fir subțire laptele fierbinte peste acest amestec și se mixează la turație mică (ca să nu stropească). Se transferă totul înapoi în oala în care a fiert și se fierbe pe foc mic. Se amestecă constant până când ajunge la fierbere și se lasă să clocotească 1-2 minute. Testul suprem este gustatul: dacă nu mai simțim amidonul crud inseamna că e făcută.


Se tapetează un castron cu folie alimentară și se răstoarnă crema fierbinte în ea. Se acoperă imediat tot cu folie de plastic (ca să nu facă crustă) și se lasă 2-3 ore la răcorit până ce a ajuns la temperatura camerei, apoi se bagă la frigider pentru 4-5 ore (cel mai bine peste noapte). A doua zi va fi inchegată cum trebuie.
A doua zi se pune crema de vanilie rece și tare în castronul robotului și se mixează un pic ca să redevină cremoasă. Se adaugă mascarponele rece și fulgii de cocos și se mai mixează un  minut. Se dă crema la rece pentru 2 ore.


Se pun vișinele într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc și se fierb 5-10 minute.

Separat se dizolvă amidonul în apa rece și se adaugă peste vișine. Se mai fierbe compoziția câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă, apoi se lasă să se răcească complet.

 

Se pune o foaie de blat, se întinde jumătate din crema cu nucă de cocos, apoi se pun deasupra vișinele. Se pune a doua foaie de blat și se întinde crema de cocos. Se dă prăjitura la rece pentru 4-5 ore (sau peste noapte). Se ornează cu ciocolata topită.

 

Vezi si reteta de Prajitura Duo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

07.01.2024, 21:09

Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri! Mă bucur că vă place!

Rocsi 1

09.01.2024, 19:39

Dementiala prajitura!

Bya Ralu 1

29.01.2024, 01:21

arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac