Savarina

de Sim0na in Prajituri, 4 Sep 2012 | 6883 vizualizari

 

Un dulce rapid, economic si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • cca 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.


Am uns 12 forme de briose cu putin unt topit si am umplut locasurile cu aluatul format. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute, apoi am mai lasat cca 10 minute la 170 grade.


Cat savarinele stateau la cuptor, am pregatit siroul din zahar, apa si esenta de rom.


Savarinele le-am scos din forme si le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am stropit cu tot siropul rezultat. Am pregatit frisca, am taiat capacele la savarina si am umplut formele cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

cati 1

11.09.2012, 20:28

prajitura mea favorita

Teo 1

11.09.2012, 22:28

Demult caut reteta de savarina!in liceu toata lumea manca o savarina! si mie imi place !

Nicolae 1

13.09.2012, 23:15

delicioasa... prajitura de alta data...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine