Rulada "Padurea Neagra"

de lilik in Prajituri, 30 Iun 2011 | 8483 vizualizari

 

am tot vazut pe la fete tort "Padurea Neagra" si am zis sa fac si eu,dar cand am intrat in bucatarie a iesit....o rulada...o voi repeta cat de curand caci este un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 90 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • PT UMPLUTURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr cirese(visine) proaspete
  • 1 paharel brandy
  • 5-6 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar
  • PT DECOR:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • cateva cirese(visine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Padurea Neagra":

Prepararea blatului:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 10 minute circa(depinde de cuptor eu zic sa controlati mai devreme).

Cand e gata  desfacem de pe hartie si rulam intr-un prosop curat.lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura:

spalam ciresele si le scoatem samburii apoi le punem cu zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic.lasam sa fiarba 10 minute,apoi punem paharelul cu brandy si mai lasam 1-2 minute,apoi dam deoparte la racit.

Cand blatul si ciresele sunt reci putem asambla rulada:

Desfacem blatul si cu siropul de la cirese il umezim pe toata suprafata,apoi intindem ciresele uniform pe suprafata.Dupa ce am facut acest lucru batem frisca cu putina vanilie(f putina),apoi o intindem peste cirese si rulam usor sa nu dea pe-afara.

Pregatim glazura:

Punem pe foc mic ciocolata si frisca pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se racoreasca apoi o punem peste rulada.

Dam la frigider pana se intareste,decoram cu cirese proaspete si putem servi.

TIPS-URI

1

puteti face si fara glazura,doar presarand putin zahar pudra sau decorand cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca