Rulada "Padurea Neagra"

de lilik in Prajituri, 30 Iun 2011 | 3603 vizualizari

 

am tot vazut pe la fete tort "Padurea Neagra" si am zis sa fac si eu,dar cand am intrat in bucatarie a iesit....o rulada...o voi repeta cat de curand caci este un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 90 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • PT UMPLUTURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr cirese(visine) proaspete
  • 1 paharel brandy
  • 5-6 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar
  • PT DECOR:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • cateva cirese(visine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Padurea Neagra":

Prepararea blatului:


Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt.


Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 10 minute circa(depinde de cuptor eu zic sa controlati mai devreme).


Cand e gata desfacem de pe hartie si rulam intr-un prosop curat.lasam sa se raceasca.


Pregatim umplutura:


spalam ciresele si le scoatem samburii apoi le punem cu zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic.lasam sa fiarba 10 minute,apoi punem paharelul cu brandy si mai lasam 1-2 minute,apoi dam deoparte la racit.


Cand blatul si ciresele sunt reci putem asambla rulada:


Desfacem blatul si cu siropul de la cirese il umezim pe toata suprafata,apoi intindem ciresele uniform pe suprafata.Dupa ce am facut acest lucru batem frisca cu putina vanilie(f putina),apoi o intindem peste cirese si rulam usor sa nu dea pe-afara.


Pregatim glazura:


Punem pe foc mic ciocolata si frisca pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se racoreasca apoi o punem peste rulada.


Dam la frigider pana se intareste,decoram cu cirese proaspete si putem servi.

 

TIPS-URI

1

puteti face si fara glazura,doar presarand putin zahar pudra sau decorand cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

lilik 1

02.07.2011, 14:52

cum sa nu Eduard,cu mare drag

ionela2682 1

03.07.2011, 16:04

lilik 1

04.07.2011, 18:32

Ionela ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa