Rulada "Padurea Neagra"

de lilik in Prajituri, 30 Iun 2011 | 4029 vizualizari

 

am tot vazut pe la fete tort "Padurea Neagra" si am zis sa fac si eu,dar cand am intrat in bucatarie a iesit....o rulada...o voi repeta cat de curand caci este un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 90 gr zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • PT UMPLUTURA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr cirese(visine) proaspete
  • 1 paharel brandy
  • 5-6 linguri de apa
  • 3 linguri de zahar
  • PT DECOR:
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • cateva cirese(visine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Padurea Neagra":

Prepararea blatului:


Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt.


Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 10 minute circa(depinde de cuptor eu zic sa controlati mai devreme).


Cand e gata desfacem de pe hartie si rulam intr-un prosop curat.lasam sa se raceasca.


Pregatim umplutura:


spalam ciresele si le scoatem samburii apoi le punem cu zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mic.lasam sa fiarba 10 minute,apoi punem paharelul cu brandy si mai lasam 1-2 minute,apoi dam deoparte la racit.


Cand blatul si ciresele sunt reci putem asambla rulada:


Desfacem blatul si cu siropul de la cirese il umezim pe toata suprafata,apoi intindem ciresele uniform pe suprafata.Dupa ce am facut acest lucru batem frisca cu putina vanilie(f putina),apoi o intindem peste cirese si rulam usor sa nu dea pe-afara.


Pregatim glazura:


Punem pe foc mic ciocolata si frisca pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se racoreasca apoi o punem peste rulada.


Dam la frigider pana se intareste,decoram cu cirese proaspete si putem servi.

 

TIPS-URI

1

puteti face si fara glazura,doar presarand putin zahar pudra sau decorand cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

lilik 1

02.07.2011, 14:52

cum sa nu Eduard,cu mare drag

ionela2682 1

03.07.2011, 16:04

lilik 1

04.07.2011, 18:32

Ionela ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca