Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos

de babi5 in Prajituri, 13 Iun 2013 | 28698 vizualizari

 

Pentru ca azi este Inaltarea si-n aceasta zi Sfinta acum trei ani s-a inaltat la cer si sufletul jumatatii mele am incercat in amintirea lui sa fac ceva care i-a placut lui tare mult si aceste bilute au fost preferatele lui. Bineinteles ca au fost si altele,  dar nu am avut starea necesara. Au iesit tare bune chiar daca le-am facut printre lacrimi... nu ma luati in seama imi trece ...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 pachet nuca cocos (200 gr )
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos:

Biscuitii se dau prin robot sau se faramiteaza cu facaletul, apoi se freaca bine cu untul topit, lingura de cacao, ciocolata de menaj topita si visinele fara samburi. Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 200 ml apa, lasam sa se topeasca bine si apoi lasam sa se raceasca atat cat sa-l putem amesteca cu biscuitii si restul ingredientelor. Amestecam bine totul, compozitia trebuie sa fie nici prea tare, nici prea moale, sa fie asa incat sa putem modela bilute, pe care apoi le tavalim prin cocos.

 

TIPS-URI

1

Se lasa citeva ore la rece.

2

Putem adauga in ele si nuca sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Sim0na 1

15.06.2013, 22:53

Babi

babi5 1

16.06.2013, 19:40

Multumesc SimOna

ryta 1

23.04.2014, 16:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine