Tarta cu cirese

de Julie in Prajituri, 21 Iun 2010 | 4442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 50 ml apa
  • un praf de copt
  • 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Batem bine untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,esenta, coaja de lamaie, apa si praful de copt amestecat cu faina. Framantam bine.Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem la frigider pana ne ocupam noi de umplutura.



Spalam ciresele,le rupem coditele si le scoatem samburii. Le amestecam apoi cu zaharul si cu grisul.



Scoatem aluatul de la frigider si dam deoparte un sfert din el, pentru decor. Din restul aluatului intindem o foaie rotunda pe care o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putin pesmet. Intindem aluatul si pe peretii formei. Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi il presaram cu doua linguri cu pesmet.



Peste aluat punem ciresele si presaram peste ele celelalte doua linguri cu pesmet.



Din aluatul oprit intindem o foaie din care vom taia fasii lungi cu care vom forma un gretar deasupra tartei.



Ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram putin mac. (am eu ce am cu macul.. :))



Incingem bine inainte cuptorul si coacem tarta 25-30 minute.



Putem servi tarta pudrata cu zahar farin , stropita cu sirop de cirese sau cu o cupa de inghetata alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nadina73 1

24.06.2010, 18:02

trebuie sa pap repede ca vad ca ai multe retete,de cand am lipsit eu............nota maxima

Julie 1

25.06.2010, 08:12

Nadina ,ai fost haihui? multumesc de nota maxima

aziz 1

08.07.2011, 13:59

super faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui