Chec din albusuri cu cacao si cirese

de Bya Ralu in Prajituri, 7 Sep 2012 | 2232 vizualizari

 

Am ramas cu albusuri de ou de la crema catalana si nu stiam ce sa fac si am gasit pe site-ul ancutei o reteta super,e un chec foarte pufos si foarte bun!imi place cum a iesit reteta ancutei o gasiti aici
http://laancuta.blogspot.ro/2011/05/chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri de ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 mana de cirese congelate sau proaspete
  • 2-3 linguri de cacao
  • coaja lime
  • esenta migdale,vanilie si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao si cirese:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana se ingroasa compozitia cca 8-10 minute, adaugam zaharul, esentele si coaja de lime. Se mai amesteca bine, se adauga faina si uleiul si se amesteca usor cu o lingura. Ciresele cand s-au decongelat se taie feliute si se arunca samburii. Punem intr-un castron 2-3 linguri de compozitie si amestecam cu cacaoa.


Intr-o tava de chec se pune hartie de copt, se adauga compozitia formata din albusuri, deasupra se pune cacaoa si se modeleaza cu o furculita cat mai repede (a mea s-a dus toata la fund). Se adauga si ciresele si se baga la cuptor timp de 30-40 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu se lipeste aluat de betisor este gata).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

09.09.2012, 23:39

delia64 1

18.02.2013, 12:25

Bya Ralu 1

18.02.2013, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Guguluf din albusuri cu fructe deshidratate - 350 -