Turnulete cu ciocolata

de MonaMimi in Prajituri, 1 Feb 2012 | 1995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 80 g zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 70 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 150 g ciocolata simpla
  • pentru decor:
  • aschii de ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu ciocolata:

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul pudra si bati pana se topeste. Adaugi treptat galbenusurile batute cu zaharul vanilat, faina cernuta cu 20 g cacao, amestecand usor de jos in sus.Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit 15 minute.Lasi sa se raceasca in tava ,rastorni si tai cercuri cu diametrul de 8 cm.


Crema:


Amesteci frisca lichida cu zaharul tos, cu 50 g cacao, pui pe foc si aduci la punctul de fierbere. Iei de pe foc, adaugi ciocolata simpla bucati si amesteci pana se topeste. Lasi sa se raceasca, pui in frigider sa se intareasca, apoi bati bine cu mixerul.


Asamblare: lipesti cate 3 cercuri cu crema, le imbraci cu crema si deasupra torni glazura de ciocolata neagra. Partea de jos o tapetezi cu alune sau migdale. Pui frisca deasupra fiecarui tortulet, asezi aschii de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Pentru reusita cremei,frisca nu se da in clocot,altfel se taie

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mena29 1

03.02.2012, 12:58

dentistutza 1

03.02.2012, 18:48

mmmm ce bine arata pe sectiune...grozave!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine