Chec Alb - Negru

de Aletta in Prajituri, 21 Iun 2015 | 5939 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la bunica mamei,o reteta veche, cantitatile sunt masurate in cana,pahar :d dar este foarte bun si pufos.
Din aceste cantitati vor rezulta 2 bucati de chec.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate cana de lapte (150 ml)
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Alb - Negru:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.


Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se combina pentru a obtine un aspect marmorat.


Se lasa la cuptor 25-30 minute pana trece de testul scobitorii. ;)

 

TIPS-URI

1

Pentru ca prajitura sa creasca frumos,toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Alb - Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:51

O bunatate de chec!

Aletta 1

22.06.2015, 09:40

Multumesc fetele

noiinbucatarie 1

29.01.2018, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert trufe cu pudra de roscove
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec negru