Cornuri cu fondant de mere

de Michelle in Prajituri, 10 Dec 2009 | 5423 vizualizari

 

reteta preluata de la Laura Adamache..

 

INGREDIENTE

  • Pentru cornuri:
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie
  • -70 g zahar
  • -260g lapte
  • -50 g unt
  • -sare
  • -1 ou
  • Pentru fondant:
  • -200 gr mere curatate si taiate cubulete
  • -2 oua
  • -20 gr zahar
  • -60 ml smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -15 gr amidon de cartofi sau porumb (se poate inlocui cu 3 ling de gris)
  • -60 gr unt
  • -100 ml apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu fondant de mere:

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut, zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se lasa la 'odihna' o ora.



Preparam fondantul:curatam merele, la taiem patratele si impreuna cu zaharul le punem foc pentru a le carameliza, apoi turnam si apa si le lasam pe foc pana ce merele absorb toata apa,apoi le mixam pana se fac piureu. Lasam la racit.



Separat topim untul si dupa ce s-a racit adaugam restul ingredientelor si amestecam bine pana devine pasta, adaugam si piureul de mere si le punem la foc cam 10 min amestecand in continuu...lasam crema sa se raceasca.



Aluatul il impartim in 14 sau in mai mult depinde de marimea care doresti sa iasa cornul (eu am impartit aluatul in 16) si presari faina pe masa, intinzi aluatul in forma dreptunghiulara, apoi jumatate din 'dreptunghi' il lasi intreg si jumatate il tai in fasi (pozele o sa clarifice). Pui crema in jumatatea intreaga si apoi impachetezi. Cornurile se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie, le ungem cu un amestec in ou+lapte+coaja de lamaie+portocala si presarm putin zaha, le mai lasam 20 min si apoi le bagam la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu fondant de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

10.12.2009, 16:44

arata super delicios

Michelle 1

10.12.2009, 18:45

spor la treaba ionix

elena1988 1

02.02.2011, 16:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca