Prajitura traditionala cu branza de vaci

de LUK in Prajituri, 6 Mar 2011 | 6534 vizualizari

 

Am numit-o traditionala deoarece reteta e veche..veche..din zona Tg Mures de la strabunica sotului meu..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 150ml lapte
  • 3 linguri de zahar+o lingurita de zahar
  • 30gr unt
  • 350gr faina
  • 1 ou
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 500gr branza de vaci
  • 10gr stafide
  • 100gr taitei
  • 2 linguri de gris
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 ou+1 albus

Pentru uns:

  • un galbenus de ou

Pentru pudrat:

  • gris
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura traditionala cu branza de vaci:

Se face o maia din 100ml lapte caldut in care dizolvam drojdia si o lingurita de zahar.Lasam sa creasca.Untul il topim ,apoi caldut il amestecam cu oul intreg.Punem faina intr-un castron adaugam restul de lapte,oul cu unt,zaharul,coaja de lamaie si maiaua dospita.Framantam sa se omogenizeze ingredientele apoi lasam la dospit o ora.


Pregatim umplutura.Fierbem taiteii.Ii scurgem de apa si ii racim.Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare impreuna cu celalat albus.Amestecam branza cu zaharul,galbenusul de ou,coaja de lamaie,stafidele,taiteii si grisul apoi incorporam si albusurile.


Incalzim cuptorul la180de grade.Cand punem prajitura in cuptor o sa reducem focul.


Impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem prima foaie subtire si o punem in tava unsa cu ulei sau in care ati pus hartie de copt.Peste foaie presaram gris.Intindem apoi crema de branza.Presaram cu gris.


Intindem ce a de a doua foaie si o punem peste crema de branza.Intepam usor din loc in loc cu furculita.Ungem cu galbenusul de ou batut apoi coacem 50min la 150de grade.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura traditionala cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (26)

maria_claudia 1

07.03.2011, 18:33

ce bunatate

LUK 1

07.03.2011, 23:14

multumesc Maria

adry88 1

11.06.2011, 17:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!