Prajitura traditionala cu branza de vaci

de LUK in Prajituri, 6 Mar 2011 | 10754 vizualizari

 

Am numit-o traditionala deoarece reteta e veche..veche..din zona Tg Mures de la strabunica sotului meu..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 150ml lapte
  • 3 linguri de zahar+o lingurita de zahar
  • 30gr unt
  • 350gr faina
  • 1 ou
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 500gr branza de vaci
  • 10gr stafide
  • 100gr taitei
  • 2 linguri de gris
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 ou+1 albus

Pentru uns:

  • un galbenus de ou

Pentru pudrat:

  • gris
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura traditionala cu branza de vaci:

      Se face o maia din 100ml lapte caldut in care dizolvam drojdia si o lingurita de zahar.Lasam sa creasca.Untul il topim ,apoi caldut il amestecam cu oul intreg.Punem faina intr-un castron adaugam restul de lapte,oul cu unt,zaharul,coaja de lamaie si maiaua dospita.Framantam sa se omogenizeze ingredientele apoi lasam la dospit o ora.

Pregatim umplutura.Fierbem taiteii.Ii scurgem de apa si ii racim.Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare impreuna cu celalat albus.Amestecam branza cu zaharul,galbenusul de ou,coaja de lamaie,stafidele,taiteii si grisul apoi incorporam si albusurile.

Incalzim cuptorul la180de grade.Cand punem prajitura in cuptor o sa reducem focul.

Impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem prima foaie subtire si o punem in tava unsa cu ulei sau in care ati pus hartie de copt.Peste foaie presaram gris.Intindem apoi crema de branza.Presaram cu gris.

Intindem ce a de a doua foaie si o punem peste crema de branza.Intepam usor din loc in loc cu furculita.Ungem cu galbenusul de ou batut apoi coacem 50min la 150de grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura traditionala cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune