Cea mai buna negresa de post

de _Alina_ in Prajituri, 28 Mar 2013 | 18674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna negresa de post:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 1. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:  

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.     

Asamblare  Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)