Bilute de branza tavalite prin diverse arome

de bubulina44 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2012 | 9043 vizualizari

 

Pentru aceste bilute m-am inspirat putin de la Lorena, prietena unui coleg de la munca insa, bineinteles ca le-am adaptat, ca de obicei, dupa gustul si inspiratia mea :) Am refacut bilutele de cateva ori insa ultima data cu o ocazie speciala si le-am facut si mai speciale. Voi pune poze de la ambele evenimente cand le-am facut mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr urda
  • 150 gr branza de burduf
  • 2-3 linguri porumb
  • 2 felii subtiri sunca afumata
  • cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingurita chimen
  • patrunjel verde tocat
  • 4-5 masline negre si/sau verzi
  • boia de ardei dulce
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • 1 fir ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute de branza tavalite prin diverse arome:

Se taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali bilutele.


Se rade urda si se pregateste branza de burduf, eu am ales sa amestesc branza si sa o impart in parti egale, sa combin o parte cu sunca, masline si ceapa verde, iar celalata parte cu porumb, ardei rosu, masline si chimen, insa daca aveti mai multe arome prin care vreti sa le tavaliti puteti sa impartiti cantitatea de branza in atatea parti cate arome aveti sau cate doriti sa fir predominante.


De asemenea, puteti pune ceva inauntru care sa se potriveasca cu nuanta aromei: de exemplu ardei rosu inauntru si tavalita prin boia, chimen inauntru si tavalita prin susan, maskline negre inauntru si tavaluta prin mac.


Se formeaza cu mana bilute de ce dimensiuni doresti (din cantitatile mentionate mie mi-au iesit in jur de 22 bilute) eu le-am facut medii :) apoi se tavalesc bilutele prin amestecurile pregatite pana se imbraca bine.


In unele poze, apar tavalite in susan si inauntru am pus chimen,


Se tin la frigider cateva minute apoi sunt numai bune de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de branza tavalite prin diverse arome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

bubulina44 1

22.03.2012, 23:07

Multumesc Teo, ma bucur ca iti plac!

diana_k 1

23.03.2012, 21:46

bubulina44 1

26.03.2012, 08:17

Ms Diana_k

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!