Bilute de branza tavalite prin diverse arome

de bubulina44 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2012 | 13478 vizualizari

 

Pentru aceste bilute m-am inspirat putin de la Lorena, prietena unui coleg de la munca insa, bineinteles ca le-am adaptat, ca de obicei, dupa gustul si inspiratia mea :) Am refacut bilutele de cateva ori insa ultima data cu o ocazie speciala si le-am facut si mai speciale. Voi pune poze de la ambele evenimente cand le-am facut mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr urda
  • 150 gr branza de burduf
  • 2-3 linguri porumb
  • 2 felii subtiri sunca afumata
  • cereale integrale (ovaz, secara, grau germinat)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingurita chimen
  • patrunjel verde tocat
  • 4-5 masline negre si/sau verzi
  • boia de ardei dulce
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • 1 fir ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute de branza tavalite prin diverse arome:

Se taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali bilutele.

Se rade urda si se pregateste branza de burduf, eu am ales sa amestesc branza si sa o impart in parti egale, sa combin o parte cu sunca, masline si ceapa verde, iar celalata parte cu porumb, ardei rosu, masline si chimen, insa daca aveti mai multe arome prin care vreti sa le tavaliti puteti sa impartiti cantitatea de branza in atatea parti cate arome aveti sau cate doriti sa fir predominante.

De asemenea, puteti pune ceva inauntru care sa se potriveasca cu nuanta aromei: de exemplu ardei rosu inauntru si tavalita prin boia, chimen inauntru si tavalita prin susan, maskline negre inauntru si tavaluta prin mac.

Se formeaza cu mana bilute de ce dimensiuni doresti (din cantitatile mentionate mie mi-au iesit in jur de 22 bilute) eu le-am facut medii :) apoi se tavalesc bilutele prin amestecurile pregatite pana se imbraca bine.  

In unele poze, apar tavalite in susan si inauntru am pus chimen, 

Se tin la frigider cateva minute apoi sunt numai bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de branza tavalite prin diverse arome" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Eclere aperitiv cu branza si jambon