Salata de vinete cu maioneza

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2012 | 2241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa medie
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2-3 catei usturoi
  • sare, dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Se coc vinetele pe o tabla speciala pentru copt , rasucindu-le pe masura ce coaja este arsa, iar ele devin moi. Se curata fierbinti ( eu nu le las sa se raceasca pentru ca mi se pare ca nu mai raman albe ) si se lasa la scurs intr-o sita, dupa care le tocam bine, preferabil cu un tocator de lemn pana rezulta o pasta cremoasa. Adaugam si ceapa taiata marunt.Ideea este sa nu le tinem prea mult la scurs fiindca se oxideaza si parca au o tenta de iute.


Separat, se prepara maioneza din cele doua galbenusuri, uleiul si sarea.


Amestecam totul,adaugand la final usturoiul pisat.


Se lasa la rece si se servesc cu rosii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Ela68 1

16.12.2012, 10:01

Daciana, n-am incercat niciodata cu smantana. O idee excelenta !

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:21

Senzațional arată!

Ela68 1

16.12.2012, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete - Dukan