Birchermuesli

de Kadia80 in Mancare copii, 19 Dec 2011 | 5814 vizualizari

 

Maximilian Oskar Bircher-Benner, un medic elvetian si specialist in nutritie, a fost cel care a introdus muesli in alimentatie, punand bazele unui intreg curent in nutritia moderna si incurajand consumul de cereale integrale. Bircher Muesli este reteta favorita a elvetionilor pentru mic-dejun, fiind atat nutritiva cat si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 250g fulgi de ovaz  
  • 2 lamai (sucul)  
  • 230 ml apa  
  • 2 mere verzi acrisoare (tip Granny Smith)  
  • 470 ml de iaurt simplu  
  • 6 linguri de miere lichida  
  • 4 linguri de alune prajite macinate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Birchermuesli:

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda.

A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Birchermuesli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe