Biryani cu miel

de Satisfyyourcravings in Oaie, 27 Aug 2015 | 1550 vizualizari

 

Biryani este un preparat pe baza de orez cu legume si/ sau carne si condimente, originar din subcontinentul indian.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame orez gatit
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • ulei de masline
  • o bucata mare de ghimbir, tocata
  • 1 chili, tocat
  • 2 linguri pudra de curry
  • 1 lingura de faina
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • 2 linguri de chutney de mango
  • putin vin rosu
  • 250 de grame de carne de miel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biryani cu miel:

Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. 

In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute. 

Se adauga pudra de curry si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga faina si se amesteca timp de 2 minute. 

Se adauga treptat supa si se lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Se adauga chutney de mango, vinul si carnea de miel.

Se amesteca pentru omogenizare. 

Se curge compozitia printr-o sita pastrand sosul. 

Intr-o tava mica, se aseaza un strat de orez fiert, apoi compozitia obtinuta anterior. Deasupra se aseaza restul de orez si se acopera cu foile de aluminiu. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade unde va ramane pentru 30 de minute. 

Se serveste biryani cu sosul pastrat anterior si iaurt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu miel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

27.08.2015, 17:52

MotanLaOale 1

27.08.2015, 20:16

Andra_Constantinescu 1

28.08.2015, 09:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel