Biscotti cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 1496 vizualizari

 

Biscotti este o rețetă cu origini italiene al cărei nume înseamnă copt de două ori. Acești biscuiței cu ciocolată sunt perfecți ca însoțitori pentru cafea sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă cardamom pudră
  • 130 grame migdale întregi
  • 3 ouă mari
  • 95 grame zahăr
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • Pentru glazură:
  • 120 grame de ciocolată cu procent mare de cacao
  • 20 grame de unt
  • o lingurită de cafea
  • o lingurită de coajă de portocală rasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu ciocolată:

Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă de buturugă ușor aplatizată cu latura de 5 cm.


Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pe hârtie de copt, unde va sta 35 de minute. Se scoate pe un grilaj de metal pentru a se răci, după care se taie cu un cuțit pentru pâine în felii cu grosimea de 2 cm. Biscotti astfel formați se așează pe hârtie de copt și se coc încă 5-7 minute pe fiecare parte.


Pentru glazură, se topește ciocolata la bain-marie, apoi se adaugă lingurița de cafea și untul. Se scufundă fiecare biscotti pe jumătate în ciocolată și se așează pe hârtie de copt pentru a se raci.


Rezită până la o lună în cutii închise ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

16.11.2012, 23:54

buni, buni!!!

jolygina 1

19.11.2012, 19:35

- TABITA - 1

04.05.2013, 02:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem