Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata

de Doralinda in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 1304 vizualizari

 

Normal, aceste biscoturi sunt ptr Craciun, dar cum la o cafea merg numai bine, si cum copiilor le plac biscoturile, am zis ca e mai bine sa le fac eu, decat sa cumpar din comert! Asa, ca alternez diferite dulciuri ptr o cafeluta dimineata sau ptr dupa amiaza copiilor.....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 125 gr lichior de oua ( Eierlikor)
  • 2 linguri de otet
  • 400 gr faina
  • Ptr garnitura:
  • 200 gr ciocolata lapte
  • 6 linguri lichior de oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata:

Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider.


Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime, si cu forma apasam pana se desprind bucatelele. Intr-o tava acoperita cu hartie ptr cuptor asezam biscoturile si le coacem la 200C in jur de 10 min pana au o culoare aramie( depinde de cuptorul fiecaruia!)


Ptr topping, topim ciocolata in bain marie dupa care o luam de pe foc si adaugam lichiorul si amestecam pana devine omogen. Ungem biscoturile cu crema si le lasam in tava ptr a se usca.


 

TIPS-URI

1

Eu am presat si fulgi de ciocolata pe deasupra la biscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:40

Cred ca sunt deliciosi!

Doralinda 1

22.10.2012, 00:59

Multumesc mult! Intr-adevar deliciosi!

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:42

salivez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Dovleac la cuptor