Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata

de Doralinda in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 3677 vizualizari

 

Normal, aceste biscoturi sunt ptr Craciun, dar cum la o cafea merg numai bine, si cum copiilor le plac biscoturile, am zis ca e mai bine sa le fac eu, decat sa cumpar din comert! Asa, ca alternez diferite dulciuri ptr o cafeluta dimineata sau ptr dupa amiaza copiilor.....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 125 gr lichior de oua ( Eierlikor)
  • 2 linguri de otet
  • 400 gr faina
  • Ptr garnitura:
  • 200 gr ciocolata lapte
  • 6 linguri lichior de oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata:

Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider.

Intindem  aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime, si cu forma apasam pana se desprind bucatelele. Intr-o tava acoperita cu hartie ptr cuptor asezam biscoturile si le coacem la 200C in jur de 10 min pana au o culoare aramie( depinde de cuptorul fiecaruia!)

Ptr topping, topim ciocolata in bain marie dupa care o luam de pe foc si adaugam lichiorul si amestecam pana devine omogen. Ungem biscoturile cu crema si le lasam in tava ptr a se usca.

 

TIPS-URI

1

Eu am presat si fulgi de ciocolata pe deasupra la biscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi cu lichior de oua si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:40

Cred ca sunt deliciosi!

Doralinda 1

22.10.2012, 00:59

Multumesc mult! Intr-adevar deliciosi!

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:42

salivez

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si visine