Clafoutis cu cirese

de T I M E A in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 2343 vizualizari

 

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Pentru cei interesati: http://en.wikipedia.org/wiki/Clafoutis

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)


Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie.


Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.


Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.


Si asta a fost tot!

 

TIPS-URI

1

E perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

simona72 1

25.06.2014, 15:03

Supeeeer! Il fac si eu zilele astea...

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Multumesc fetelor, ma bucur mult ca va place

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Cristina am vazut si la tine ce frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100