Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100

de Steffy in Prajituri, 28 Iun 2014 | 1974 vizualizari

 

Sunt incantata sa va prezint reteta mea cu nr.100!!!
Multumesc Polianei pentru aceasta reteta. Este o prajitura racoritoare de vara si v-o recomand cu mare drag. Fiind un desert frantuzesc, este fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 900 g cirese
  • 600 ml lapte
  • 400 g faina
  • 6 oua
  • 4 linguri smantana
  • 120 g unt + 30 g unt pentru uns tava
  • 220 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult.

Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate.

Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il punem treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.

Turnam aluatul peste ciresele din tava. Introducem in cuptorul preincalzit (la 200 grade) pentru 40-45 minute. Dupa primele 20 minute, reducem temperatura la 180 grade. Prajitura este gata cand e bine inchegata.

Lasam clafoutis-ul la racit in tava, apoi il putem portiona dupa placere. De preferat sa il pastram la frigider si il consumam a doua zi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-0
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-1
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-2
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-3
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-4
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-5
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-6
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-7
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100-8

COMENTARII (16)

Steffy

Steffy 1

29.06.2014, 23:11

Va multumesc frumos, dragi bucatarasi! Va imbratisez cu drag!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:06

La cat mai multe retete!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

05.10.2014, 23:31

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!