Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Noi 2013 | 15001 vizualizari

 

Este prajitura coplilariei mele si mama obisnuia sa o faca de Craciun fiindca avea crema din lapte si gris si neavind frigider, vara nu o putea face .. era pentru noi o bunatate.. Eu m-am abatut un picut de la reteta si am imbunatatit-o .. produs finit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 bicarbonat de amoniu
  • 180 gr untura
  • 1 esenta vanilie(fiola)
  • 1l lapte
  • 2 budinci ciocolata
  • 500 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cub rama (250 gr)
  • 50 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata:

Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.


Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua (cu tot cu albus).


Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .


Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .


750 ml lapte am pus la fiert cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .


Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .


Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..


Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.


Se lasa citeva ore sa se inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )


O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!


 

TIPS-URI

1

Foile se intaresc, sa nu va speriati fiindca asa trebuie sa fie

2

Dar dupa se se vor umple si va sta citeva ore se inmoaie ; este un deliciu de prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (24)

babi5 1

16.12.2014, 16:29

Merisor multumesc

MonaMimi 1

18.12.2014, 22:09

foarte buna, este prajitura copilariei mama o umplea cu branza dulce de vaci eu si acum o mai fac

babi5 1

19.12.2014, 09:22

Ma bucur mon si multumrsc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!