Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 11 Apr 2021 | 8743 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si de efect, care cu siguranta va fi un deliciu pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat de pe un site unguresc pentru aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 2 oua
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 5 lg lapte dulce
  • 80 g untura moale
  • cca 500 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 3 lg cacao

Pt. crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 45 g amidon (sau folositi 3 plicuri de budinca)
  • 3 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 1500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • biscuiti

Pt. glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti:

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se mai poate dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta cu mana. Se lasa jumatate de ora sa se odihneasca apoi se imparte in 3 bucati egale. 

Se intind foile direct pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii la 180 de grade pentru 6 minute. Se lasa foile sa se raceasca.

Crema: Intr-o oala cu find dublu se pune faina, budinca de vanilie, amidonul si zaharul. Se toarna laptele putin cate putin amesetcand bine apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Cand se obtine consistenta unei budincai, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand mai este usor calduta, se adauga untul taiat si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile de cacao. Se unge cu o parte din crema apoi se asaza biscuitii. Se ung cu crema si se pune a doua foaie de cacao. Se continua cu crema, biscuiti, din nou crema apoi deasupra se pune ultima foaie de cacao. Se apasa usor pentru a face priza intre ele si se lasa deoparte pana se prepara glazura.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca. Se lasa sa se topeasca si se amesteca pana devine omogena. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura. Se intinde repede uniform si se lasa la racit. Se da la frigider pana a doua zi dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca in timpul framantarii aluatului pentru foi credeti ca mai este nevoie de faina, se poate adauga putina pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

2

Se poate prepara o budinca de casa fara a folosi praful de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro