Prajitura cu prune si nuci

de adriana65 in Prajituri, 5 Noi 2009 | 6692 vizualizari

 

Pentru un sfarsit de saptamana fara pretentii, o prajitura simpla, cu fructe, va fi binevenita. Reteta acestei prajituri am gasit-o intr-o revista "Ioana - Secretele Bucatariei".

 

INGREDIENTE

  • - 1,5 kg prune
  • - 6 oua
  • - 220 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  •  - sare
  • - 200 g unt moale
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 200 g nuci macinate
  • - 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • - 1 plic Tort Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuci:

Mai intai se pregatesc prunele. Se spala si se scot samburii. Ouale se separa; galbenusurile se bat cu 200 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si untul; albusurile se bat spuma tare. Se inglobeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, nucile macinate si praful de cuisoare. La final se inglobeaza albusurile batute.


Aluatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt; se niveleaza si deasupra se repartizeaza prunele. Eu am presarat peste prune si nuci macinate. Se coace prajitura 35-45 min


Intr-o craticioara se prepara o glazura din praful Tort Gelee, restul de zahar si 250 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj (mie mi s-a parut ca apa a fost cam multa, asa ca va sfatuiesc sa puneti mai putina apa ). Se scoate prajitura din cuptor si se toarna glazura; se lasa apoi sa se odihneasca in cuptorul stins cca 10 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

eralucel 1

09.11.2009, 19:06

E super combinatia prune-nuci, imi place si mie foarte mult!
Arata foarte bine prajitura...felicitari!

adriana65 1

13.11.2009, 09:35

vă mulţumesc. daca preparaţi prăjitura, să aveţi grijă la cantitatea de apă pe care o folosiţi pentru glazură. In reţetă scrie să se pună 250 ml apă, dar este prea mult.
succes.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si prune