Prajitura cu prune si nuci

de adriana65 in Prajituri, 5 Noi 2009 | 7976 vizualizari

 

Pentru un sfarsit de saptamana fara pretentii, o prajitura simpla, cu fructe, va fi binevenita. Reteta acestei prajituri am gasit-o intr-o revista "Ioana - Secretele Bucatariei".

 

INGREDIENTE

  • - 1,5 kg prune
  • - 6 oua
  • - 220 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  •  - sare
  • - 200 g unt moale
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 200 g nuci macinate
  • - 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • - 1 plic Tort Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuci:

Mai intai se pregatesc prunele. Se spala si se scot samburii. Ouale se separa; galbenusurile se bat cu 200 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si untul; albusurile se bat spuma tare. Se inglobeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, nucile macinate si praful de cuisoare. La final se inglobeaza albusurile batute.


Aluatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt; se niveleaza si deasupra se repartizeaza prunele. Eu am presarat peste prune si nuci macinate. Se coace prajitura 35-45 min


Intr-o craticioara se prepara o glazura din praful Tort Gelee, restul de zahar si 250 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj (mie mi s-a parut ca apa a fost cam multa, asa ca va sfatuiesc sa puneti mai putina apa ). Se scoate prajitura din cuptor si se toarna glazura; se lasa apoi sa se odihneasca in cuptorul stins cca 10 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

eralucel 1

09.11.2009, 19:06

E super combinatia prune-nuci, imi place si mie foarte mult!
Arata foarte bine prajitura...felicitari!

adriana65 1

13.11.2009, 09:35

vă mulţumesc. daca preparaţi prăjitura, să aveţi grijă la cantitatea de apă pe care o folosiţi pentru glazură. In reţetă scrie să se pună 250 ml apă, dar este prea mult.
succes.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)