Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

de danakarin in Prajituri, 9 Oct 2011 | 11840 vizualizari

 

In acest timp al anului toate brutariile si cofetariile orasului sunt napadite de aceasta prajitura , foarte populara, pe drept, si care se serveste in patrate mari de 5/ 5 cm.

 

INGREDIENTE

Pentru o forma  dreptunghiulara de aprox. 30 / 40 cm

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 30 de g de drojdie proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 80 g de unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 de g de zahar
  • 1/2 lingurita de sare

Umplutura: 

  • pesmet ( o lingura)
  • putin zahar ( dupa gust)
  • 1,5 kg de prune

glazura:

  • un pahar de gem de caise
  • 50 ml de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi):

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen , adaugindu-se restul componentelor,  restul de lapte, oul, restul de zahar, un praf de sare si  untul sau margarina. Aluatul bine framintat, chiar cu ajutorul robotului de bucatarie, daca avem unul la indemina, se lasa sa se odihneasca la cald timp de 30-40 de minute pina cind si-a dublat volumul.

Intre timp se sapala si se curata prunele de simburi, si se taie in 4 pe lungime.

Aluatul se intinde in tava de copt, se impunge cu furculita in citeva locuri si se presara cu pesmet si cu un pic de zahar.

Aluatul se acopera cu prune , pe care le cladim strins unele linga altele, ca tiglele pe o casa si prajitura astfel pregatita se coace la 200 de grade timp de 30-35 de minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor,  o presaram cu un pic de zahar si o ungem cu gemul de caise care in prealabil l-am diluat cu apa si l-am incalzit incit sa fie relativ lichid si omogen.

Lasam sa se intareasca aceasta glazura de gem si apoi taiem prajitura de patrate relativ mari.

TIPS-URI

1

desi reteta originala nu prevede, eu am adaugat la zaharul de pe prune un pic de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:55

delicioasa

alinutzika 1

10.10.2011, 14:57

imi place

Cris2711 1

10.10.2011, 17:35

Danakarin nu am realizat ca mi-ai vizionat reteta

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine