Desert prajitura cu crema de portocale

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Feb 2021 | 4312 vizualizari

 

Multumesc Mirela pentru reteta de foi.
 

 

INGREDIENTE

  •  Aluat pt foi
  • 300 g albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 g iaurt cu 10% grasime
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • 120 ml apa clocotita
  • Crema de portocale
  • 250 ml zeama de portocale proaspat stoarse
  • 250 ml suc santal de portocale rosii
  • 100 g zahar
  • 80 g amidon
  • 150 g lapte condensat 
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Decor
  • ciocolata alba topita
  • feliute de portocala
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de portocale:

Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Iaurtul l-am amestecat cu uleiul apoi l-am incorporat in bezea. Faina, cacao si praful de copt ;e-am cernut apoi le-am incorporat in bezea, la final am adaugat apa clocotita si am amestecat bine. Am impartit aluatul in doua parti egale, eu l-am cantarit. Am turnat jumatate de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat pe cat posibil de uniform ( trebuie sa pun aragazul la boloboc ca nu prea sta drept ) Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt foaia cca 12 min. Am procedat la fel si cu a doua foaie. Am scos foile din cuptor, am udat un pic blatul de lucru si am asezat foaie pe blat, cu ajutorul unui cutit am desprins foaia de hartia de copt.Am lasat foile sa se raceasca bine, am taiat marginile sa fie cat mai egale foile apoi le-am taiat pe din doua , obtinand astfel 4 foi lungi.

Crema de portocale : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si 100 ml din sucul de portocale. Restul de suc l-am pus sa fiarba, cand a dat intr-un clocot am turnat peste amestecul din castron. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am acoperit castronul cu folie alimentara si am lasat sa s eraceasca bine. Apoi am mixat cca 5-6 min dupa care am adaugat laptele condensat, am continuat sa mixez cca 5-6 min, la final am adaugat si smantana, mixand pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Pe o tava am asezat prima foaie am intins o parte din crema, peste crema am asezat a doua foaie, am presat un pic sa se faca aderenta, peste foaiea am intins iar un strat de crema, am asezat a treia foaie, la fel am presat un pic si am intins restul de crema, peste care am asezat ultima foaie, am presat si am dat prajitura la rece pana a doua zi sau cateva ore. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata si trecut prin apa fierbinte. Am topit ciocolata alba si am decorat fiecare bucata in parte, am decorat cu cate o bucatica mica de portocala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

23.02.2021, 19:54

Ce minunate sunt aceste prajituri cu citrice! M-as inscrie la cateva bucati!

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:29

Wow Cleme, cu asta chiar m-ai....intelegi tu ...perfectiune de prajitura!

Anett 1

02.01.2022, 14:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coconut Dream