Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 9 Mar 2012 | 4305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină,
  • 1 linguriță sare,
  • 20 g praf de copt,
  • 1 portocală,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • 100 + 100 g margarină,
  • 5 linguri zahăr,
  • 1 cană apă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm o cană cu apă și amestecăm bine, la început cu o lingură de lemn, apoi cu mânuțele. Aluatul obținut se transferă pe o planșetă și se frământă bine. După care se întinde o foaie de 1/2 cm. O să obținem o foaie de aprox. 40x40 cm.

Tăiem cu un cuțit lateralele pentru a obține un aluat drept. Topim 100 g margarină și cu o pensulă ungem bine aluatul. Radem coaja de la portocală și o lăsăm deoparte. Stoarcem bine portocala pentru a obține suc de portocale. Ungem foaia cu sucul de portocale- ne folosim tot de o pensulă. Amestecăm zahărul cu coaja de portocală și presărăm pe toată suprafața aluatului.

Tocăm cu un cuțit 100 g tabletă de ciocolată neagră și o repartizăm pe toată foaia. Rulăm foaia și cu un cuțit încins la flacără tăiem biscuiți de 1 cm.
Dacă punem ciocolată rasă se pt face biscuiți și de 1/2 cm sau chiar mai subțiri. Se pun într-o tavă unsă și se ung biscuiții cu margarină topită și se presară zahăr tos. Se coc la 200 grade C pentru 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din faina de spelta cu piersici