Biscuiti aperitiv cu jumari

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2015 | 5222 vizualizari

 

Pe vremea cand lucram la Romtelecom, o colega ne aducea in aceasta perioada niste covrigei picanti, preparati cu jumari si mult chimen.
Am incercat sa redau si eu acel gust de odinioara, dar am preferat sa prepar niste biscuiti, la aparatul de gofre.
Nu am retinut reteta originala, dar oricum au iesit tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g jumari
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
Portii: 75
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu jumari:

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul, iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute.

Obtinem un aluat nu foarte vartos, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.

Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

O parte din chimen se poate macina.

2

Se pot folosi si alte seminte: susan, mac, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Catalina L 1

06.01.2016, 15:54

ii vazusem te asigur, sunt excelenti
de ce n-am pus comentariu? nu-mi caut scuze

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:49

Mi-au mers la Inimioara si la favorite

Rahela Velicu 1

15.06.2016, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu rozmarin