Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 1003 vizualizari

 

Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata.
Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama. :)))
Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 tavi:
  • 3 oua
  • 200 gr unt(65%)
  • 250 gr cascaval Delaco
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 varf cutit sare
Portii: 56
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval:

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.


Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.


Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.


Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.


Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.


Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.


Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.


Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.


Sunt foarte buni, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce nu cu bere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

15.05.2015, 10:01

Rita,sa aduca la picnic la Turda

merisor 1

15.05.2015, 10:06

Daaaa, pana la Turda poate ii mancam pe drum )
Pup, fetele!

tarasmariana 1

15.05.2015, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!