Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2015 | 911 vizualizari

 

Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata.
Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama. :)))
Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 tavi:
  • 3 oua
  • 200 gr unt(65%)
  • 250 gr cascaval Delaco
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 varf cutit sare
Portii: 56
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval:

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.

Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.

Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.

Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.

Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.

Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.

Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.

Sunt foarte buni, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce  nu cu bere!

 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-0
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-1
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-2
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-3
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-4
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-5
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-6
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-7
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-8
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-9
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-10
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-11
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval-12

COMENTARII (23)

diaconta

diaconta 1

15.05.2015, 10:01

Rita,sa aduca la picnic la Turda

 merisor

merisor 1

15.05.2015, 10:06

Daaaa, pana la Turda poate ii mancam pe drum )
Pup, fetele!

tarasmariana

tarasmariana 1

15.05.2015, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!