Biscuiti aromati cu unt

de Lavinia in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 5712 vizualizari

 

Am pregatit astazi niste biscuiti foarte fragezi si aromati care merg de minune pe masa de sarbatori sau dimineata la cafea/ceai.

 

INGREDIENTE

  • 140 g unt
  • 2 linguri untura
  • 170 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 2 mandarine sau 1 portocala mare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri cacao
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aromati cu unt:

Am mixat untul (la temperatura camerei) cu untura si zaharul pudra. Am adaugat treptat ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala, amoniacul si praful de copt.

Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima punem 3-4 linguri de faina iar in a 2-a punem scortisoara, cacaua si 2 linguri de faina. Lasam la odihnit 30 de minute dupa care adaugam faina cat cuprinde si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Taiem biscuitii in forme diverse si ii coacem timp de 10-15 minute (sau mai mult, in functie de cuptor).

Eu am decorat cativa cu glazura de ciocolata .


Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane cu nuca si biscuiti