Biscuiti (crinkles) cu lamaie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 524 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 260 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos şi 100 g zahăr pudră (pentru tavalit fursecurile)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti (crinkles) cu lamaie:

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.


Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt, amestecându-se compoziţia pentru omogenizarea completă.


Se adaugă sucul de lămâie şi se mixează până ce obţinem o compoziţie densă, cremoasă.


Se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se păstrează la rece pentru 2-3 ore.


Din compoziţia obţinută, se formează biluţe potrivite pe care le vom trece prin zahăr tos, iar mai apoi prin zahăr pudră, astfel incât să fie acoperiţi complet.


Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanţă de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatură de 160 grade C.


După coacere, se lasă să se racească complet, după care pot fi depozitaţi în cutii metalice, închise ermetic.


Se servesc cu poftă!

 

TIPS-URI

1

Bilutele formate trebuie sa aiba o dimensiune nu foarte mare (as zice cat o nuca micuta). Din graba, le-am format mai maricele, insa in timpul coacerii se intind destul de mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti (crinkles) cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dya Daniela Andrei 1

02.01.2017, 19:40

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 11:14

Dya Daniela Andrei 1

29.08.2017, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu mere