Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata

de alba_zori in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 4505 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,am mai facut ceva de genul asta dar cu alta crema,si alta umplutura,de data asta am incercat altfel,a iesit bun de lins biscuitii..

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • vanilie un plic si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema patisera cu limoncello:
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de limoncello
  • 2 linguri de frisca batuta
  • Umplutura:
  • dulceata de afine rosii sau zmeura
  • faina de fistic macinat fin
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata:

Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.

Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am facut cercuri cu o cana sau o forma rotunda, tip biscuiti. Am indepartat restul de aluat si l-am intins din nou si am facut acelasi procedeu.

Am uns cu putina apa deasupra. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana s-au colorat destul. Am scos si lasat la racit.

Am facut si crema patisera cu limoncello: am pus laptele la incalzit pe foc mic cu 2 coji de lamaie 5 sau 10 minute. Intr-un bol am frecat galbenusurile cu vanilia si zaharul pana a devenit ca o crema. Am adaugat si amidonul dat prin sita, amestecand a devenit o compozitie uscata si faramicioasa care am dizolvat incet incet cu laptele cald. Am indepartat cojile de lamaie. Cand am dizolvat tot am scurs in cratita si am amestecat pana a devenit crema densa, am mai amestecat inca putin cu furculita ca sa se intareasca bine si fara cocoloase. Am lasat la racit cu o folie transparenta la contact.

Cand s-a racit bine am amestecat din nou crema cu furculita si adaugat 2 linguri de limoncello si frisca batuta.

Am pus crema intr-un poch si am ornat biscuitii lasand o gaura in mijloc care am umplut-o cu dulceata de afine rosii.

Am inchis biscuitii cu alt cerc si i-am dat partile laterale prin faina de fistic macinat fin fin.

Am asezat o hartie de aluminiu indoita asa fel sa fie drept si am pudrat cu zahar pudra deasupra,doar pe jumate de biscuiti.

Am asezat in platou si servit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi