Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata

de alba_zori in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 1825 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,am mai facut ceva de genul asta dar cu alta crema,si alta umplutura,de data asta am incercat altfel,a iesit bun de lins biscuitii..

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • vanilie un plic si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema patisera cu limoncello:
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de limoncello
  • 2 linguri de frisca batuta
  • Umplutura:
  • dulceata de afine rosii sau zmeura
  • faina de fistic macinat fin
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata:

Am facut aluatul amestecand ingredientele in ordinea scrisa. Am lucrat putin cu mana pana a devenit ca o minge, am infasurat in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.


Am intins aluatul nu foarte subtire si am asezat o bucata mare peste tava tapetata cu hartie de copt, am facut cercuri cu o cana sau o forma rotunda, tip biscuiti. Am indepartat restul de aluat si l-am intins din nou si am facut acelasi procedeu.


Am uns cu putina apa deasupra. Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute sau pana s-au colorat destul. Am scos si lasat la racit.


Am facut si crema patisera cu limoncello: am pus laptele la incalzit pe foc mic cu 2 coji de lamaie 5 sau 10 minute. Intr-un bol am frecat galbenusurile cu vanilia si zaharul pana a devenit ca o crema. Am adaugat si amidonul dat prin sita, amestecand a devenit o compozitie uscata si faramicioasa care am dizolvat incet incet cu laptele cald. Am indepartat cojile de lamaie. Cand am dizolvat tot am scurs in cratita si am amestecat pana a devenit crema densa, am mai amestecat inca putin cu furculita ca sa se intareasca bine si fara cocoloase. Am lasat la racit cu o folie transparenta la contact.


Cand s-a racit bine am amestecat din nou crema cu furculita si adaugat 2 linguri de limoncello si frisca batuta.


Am pus crema intr-un poch si am ornat biscuitii lasand o gaura in mijloc care am umplut-o cu dulceata de afine rosii.


Am inchis biscuitii cu alt cerc si i-am dat partile laterale prin faina de fistic macinat fin fin.


Am asezat o hartie de aluminiu indoita asa fel sa fie drept si am pudrat cu zahar pudra deasupra,doar pe jumate de biscuiti.


Am asezat in platou si servit!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de vanilie si umplutura de dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

sebirizescu 1

02.02.2013, 00:01

bune

diana_k 1

02.02.2013, 20:33

super biscuitii

alba_zori 1

04.02.2013, 11:16

multumesc mult mult,va imbratisez tare tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza