Biscuiti cu lime

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 3333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
    • o jumatate de cana fulgi nuca de cocos;
    • o jumatate de cana zahar;
    • un lime (coaja + suc + pulpa)
    • 2 cani faina;
    • 100 g unt rece.
    Pentru glazura:
    • 1 cana zahar pudra;
    • 1 lime (coaja + suc + pulpa).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lime:

  1. Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
  2. Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta.
  3. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se mai adauga putina faina.
  4. Aluatul rezultat se pune intr-o folie la frigider, o ora.
  5. Inainte sa se scoata aluatul din frigider, se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
  6. Se formeaza bilute mici din aluat, apoi se turtesc si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
  7. Se lasa in cuptor 30-35 min, apoi se scot si se lasa la racit.
  8. Intre timp, se pregateste glazura.
  9. Se amesteca zaharul pudra cu sucul, pulpa si coaja de lime, apoi se unge fiecare biscuite cu glazura rezultata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu banane