Biscuiti cu lime

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
    • o jumatate de cana fulgi nuca de cocos;
    • o jumatate de cana zahar;
    • un lime (coaja + suc + pulpa)
    • 2 cani faina;
    • 100 g unt rece.
    Pentru glazura:
    • 1 cana zahar pudra;
    • 1 lime (coaja + suc + pulpa).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu lime:

  1. Se razuieste limeta, apoi se scoate sucul cu tot cu pulpa.
  2. Se amesteca fulgii de cocos cu zaharul, coaja, sucul si pulpa de limeta.
  3. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pune treptat untul (taiat in bucatele mai mici)si se framanta un aluat. Daca aluatul este prea subtire, se mai adauga putina faina.
  4. Aluatul rezultat se pune intr-o folie la frigider, o ora.
  5. Inainte sa se scoata aluatul din frigider, se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
  6. Se formeaza bilute mici din aluat, apoi se turtesc si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
  7. Se lasa in cuptor 30-35 min, apoi se scot si se lasa la racit.
  8. Intre timp, se pregateste glazura.
  9. Se amesteca zaharul pudra cu sucul, pulpa si coaja de lime, apoi se unge fiecare biscuite cu glazura rezultata.
 

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu lime-0
Biscuiti cu lime-1
Biscuiti cu lime-2
Biscuiti cu lime-3
Biscuiti cu lime-4
Biscuiti cu lime-5
Biscuiti cu lime-6
Biscuiti cu lime-7
Biscuiti cu lime-8
Biscuiti cu lime-9
Biscuiti cu lime-10
Biscuiti cu lime-11

COMENTARII (19)

-Licurici-

-Licurici- 1

07.04.2016, 09:37

Catalina L

Catalina L 1

09.04.2016, 10:13

mirela0911

mirela0911 1

12.04.2016, 20:42

Ce aromati sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!