Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 1451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 800 g biscuiti populari
  • 200 g unt
  • 175 g zahar
  • 80 g ciocolata neagra
  • 165 g nuca prajita si taiata
  • 550 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • Pentru crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru glazura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
  • capsuni
  • trandafiri din ciocolata
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra:

Rupem biscuitii cu mana.


Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.

Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.

Adaugam si untul si lasam pana la topire.

Din cand in cand avem grija sa amestecam.


Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Amestecam.

Lasam sa se racoreasca pana cand ne ocupam de nuca.

Prajim nuca...eu o prajesc in cuptorul cu microunde.....pun miezul de nuca pe o farfurie si o las circa 3-4 min.in cuptor.

Scoatem farfuria cu nuca din cuptor,lasam nuca sa se racoreasca apoi indepartam cojile si o rupem cu mana.

Amestecam biscuitii cu nucile prajite.


Compozitia pregatita pe foc o punem peste biscuitii amestecati cu nuca si amestecam bine.

Ungem o tava rotunda detasabila(eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) cu unt.

#Folosim numai inelul de la tava.

Asezam tava pe o farfurie(platou) si punem amestecul de biscuiti de mai sus.

Presam bine,nivelam si dam la frigider.


Ne ocupam mai departe de crema.

Topim ciocolata alba pe baia de aburi.

Mixam crema de branza si adaugam treptat frisca lichida.

Adaugam apoi,lingura cu lingura,ciocolata racorita.


Scoatem din frigider tava cu blatul de biscuiti.

Punem aceasta crema pestre stratul de biscuiti si nivelam.


Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.

Incalzim frisca si o turnam peste ciocolata rupta.

Amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.


Lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste crema.

Nivelam.


Dam la frigider pentru circa 1/2 ora.

Indepartam cu grija inelul tavii.

Presaram nuca de cocos si decoram cu capsuni si trandafiri de ciocolata.


Dam la rece pentru circa 3-4 ore.


Feliem.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sidy 1

27.04.2017, 06:51

:"> Asta musai trebuie gustata !La multi ani sanatosi Medi ! :">

dantes 1

27.04.2017, 07:44

Superb!

kytz 1

27.04.2017, 08:55

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau cu telemea