Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 8 Aug 2016 | 4267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 800 g biscuiti populari
  • 200 g unt
  • 175 g zahar
  • 80 g ciocolata neagra
  • 165 g nuca prajita si taiata
  • 550 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • Pentru crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • Pentru glazura
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor
  • nuca de cocos
  • capsuni
  • trandafiri din ciocolata
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns tava
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra:

Rupem biscuitii cu mana.


Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit.

Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita.

Adaugam si untul si lasam pana la topire.

Din cand in cand avem grija sa amestecam.


Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Amestecam.

Lasam sa se racoreasca pana cand ne ocupam de nuca.

Prajim nuca...eu o prajesc in cuptorul cu microunde.....pun miezul de nuca pe o farfurie si o las circa 3-4 min.in cuptor.

Scoatem farfuria cu nuca din cuptor,lasam nuca sa se racoreasca apoi indepartam cojile si o rupem cu mana.

Amestecam biscuitii cu nucile prajite.


Compozitia pregatita pe foc o punem peste biscuitii amestecati cu nuca si amestecam bine.

Ungem o tava rotunda detasabila(eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) cu unt.

#Folosim numai inelul de la tava.

Asezam tava pe o farfurie(platou) si punem amestecul de biscuiti de mai sus.

Presam bine,nivelam si dam la frigider.


Ne ocupam mai departe de crema.

Topim ciocolata alba pe baia de aburi.

Mixam crema de branza si adaugam treptat frisca lichida.

Adaugam apoi,lingura cu lingura,ciocolata racorita.


Scoatem din frigider tava cu blatul de biscuiti.

Punem aceasta crema pestre stratul de biscuiti si nivelam.


Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.

Incalzim frisca si o turnam peste ciocolata rupta.

Amestecam pana cand ciocolata este complet dizolvata.


Lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste crema.

Nivelam.


Dam la frigider pentru circa 1/2 ora.

Indepartam cu grija inelul tavii.

Presaram nuca de cocos si decoram cu capsuni si trandafiri de ciocolata.


Dam la rece pentru circa 3-4 ore.


Feliem.


Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sidy 1

27.04.2017, 06:51

:"> Asta musai trebuie gustata !La multi ani sanatosi Medi ! :">

dantes 1

27.04.2017, 07:44

Superb!

kytz 1

27.04.2017, 08:55

La mulți ani!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu crema de alune si Oreo