Pandispan cu visine

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 13 Apr 2011 | 3394 vizualizari

 

combinatie dulce acrisor, te duce cu gandul la vara si iti incalzeste sufletul

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana zahar+ 3 linguri zahar
  • 1+1/2 cana faina
  • un strop de sare
  • zahar vanilat
  • 100 ml.ulei
  • 50 ml.apa
  • 300 gr.visine fara samburi
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

separam albusul de galbenus

albusul il batem spuma cu sarea si cand incepe sa se faca spuma adaugam 1 cana zahar in ploaie, amestecam pana se topeste zaharul

galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, uleiul si apa

cele 2 compozitii le amestecam usor, adaugam faina si cu grija, cu ajutorul unei linguri, amestecam prin rasturnare pentru a nu se lasa compozitia

turnam pandispanul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava mea are dimensiunile de L 40 X l 30 X H 3 )

deasupra pandispanului punem visinile scurse bine de zeama, pe care le tavalim prin zahar tos

dam tava la cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana se rumeneste usor

facem testul cu sobitoarea pentru a verifica daca este bine copt

 

TIPS-URI

1

zaharul pe care il folosim sa tavalim visinile il putem combina cu putina faina

2

am folosit visine congelate de mine de vara trecuta

3

se pot folosi visine congelate din comert, sunt foarte bune

4

puteti folosi o tava cu dimensiunile de lungime si latime mai mici dar mai inalta

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu visine-0
Pandispan cu visine-1
Pandispan cu visine-2
Pandispan cu visine-3
Pandispan cu visine-4
Pandispan cu visine-5
Pandispan cu visine-6

COMENTARII (49)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:05

bun bun

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

15.04.2011, 19:16

multumesc motanlaoale

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!