Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2017 | 861 vizualizari

 

Reteta luata de la Laura Adamache, super buni
"Bunatati pentru colindatori"
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 75 g parmezan ras
  • 2 linguri rase de seminte de mac

Pentru mousse :

  • 1 cutie branza pufoasa delaco
  • 2 cutii de ton
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton:

Pentru mousse de ton:


Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta.


Pentru biscuiti:


Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2 galbenusuri.


Parmezanul se rade pe razatoarea mica, se adauga in bol, impreuna cu semintele de mac.


Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Daca aluatul este prea dens, se adauga 1-2 lingurite apa rece.


Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 minute.


Pudram masa de lucru cu faina, punem aluatul, il aplatizam cu facaletul si intindem intr-o foaie de cca 7-8 mm grosime pe care il decupam cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un paharel micut.


Se pun biscuitii intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se lasa 15 minute pana se rumenesc putin.


Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se pot orna.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ina 1

09.01.2017, 09:57

trebuie incercata reteta de biscuiti

Bya Ralu 1

13.01.2017, 20:56

sa incerci ca sunt buni

oanapl 1

25.01.2017, 14:10

super idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din omleta