Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 4688 vizualizari

 

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O parte din biscuiţi i-am lipit cu gem de caise,iar alţii cu crema de ciocolată,

 

INGREDIENTE

Pentru biscuiti:

  • 650 g faina
  • 150 g mascarpone
  • 90 g untura
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru crema:

  • 150 g ciocolata 72% cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g nuca macinata

Pentru glazura:

  • 80 g ciocolata amaruie
  • Lapte

Am mai folosit:

  • Gem de caise
  • Nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi cu nucă şi ciocolată:

Pentru biscuiti am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit zaharul.


Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul si nuca macinata.


La final aromele.


Am framântat o coca omogena,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider vreo 2 ore.


Dupa acest timp,am scos coca,am întins o foaie si am taiat diferite forme pe care le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt.


Am copt biscuitii la 180 de grade cam 15 minute.


Pâna s-au racit,am pregatit crema de ciocolata.


Am încalzit frisca pâna la punctul de fierbere si am pus ciocolata rupta bucati.


Am amestecat ca aceasta sa se topeasca .Am lasat sa se raceasca.


Am mixat mascarponele cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata si nuca macinata.


Am pus la frigider sa se întareasca.


Am lipit biscuitii câte doi cu crema sau cu gem de caise si am presarat nuca macinata pe umplutura.


Pentru glazura am topit ciocolata cu putin lapte pe baie de aburi,apoi am pus deasupra biscuitilor.




Sa aveţi pofta!!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi cu nucă şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

ela 1

21.11.2013, 15:26

Rita Ilies 1

14.12.2013, 08:41

Ioi! Cum să mă trezești în halu ăsta? Nu mai pot de poftă!

diaconta 1

14.12.2013, 20:34

Rita,pai e cea mai faina trezireiei niste biscuiti,o cafea buna si cu zambet inainte mars

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi şpriţaţi