Biscuiti cu nutella

de CameliaR in Dulciuri, 12 Noi 2016 | 6858 vizualizari

 

Acesti biscuiti umpluti cu nutella, sunt fantastici de buni. Usor crocanti la exterior, si cu un interior plin cu ciocolata. Pentru minunata reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. Eu o sa fac acesti biscuiti si de sarbatori. 

 

INGREDIENTE

  • 190 g faina
  • 30 g cacao
  • 3 g praf de copt
  • 1 varf cutit de bicarbonat
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 125 g zahar
  • 1 praf de sare
  • nutella
  • scortisoara
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu nutella:

Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu mana usor unsa cu ulei incepem sa le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le lasam la congelator pentru 40-50 de minute. Intre timp ne ocupam de aluat. Intr-un bol punem untul moale, zaharul si scortisoara. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina, cacaoa, praful de sare, praful de copt si bicarbonatul. Le cernem o singura data. Adaugam treptat amestecul de faina obtinut in crema de unt. Mixam pana se omogenizeaza. Scoatem aluatul pe masa de lucru pe care am presarata-o cu putina faina,si il framantam putin. Lasam aluatul 40 de minute la frigider. Dupa ce au trecut cele 30-40 de minute, scoatem aluatul si formam bile rotunde.  Aplatizam fiecare bila de aluat, iar in centrul ei adaugam biluta de nutella. Invelim complet biluta de nutella in aluat, iar apoi rulam fiecare bila in palma astfel incat sa obtinem o forma perfect rotunda. Asezam biscuitii pe un platou si ii mai bagam la congelator doar pentru 10 minute. Punem biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 20 de minute. In momentul in care suprafata biscuitilor crapa, ii scoatem din cuptor. Sunt deliciosi!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

CameliaR 1

13.11.2016, 17:57

Rocsi 1

13.11.2016, 20:13

Sa stii ca o sa servesc si eu. Ma gandeam sa fac si eu o astfel de reteta, dar ma mai gandesc acum ca am vazut la tine! ))

CameliaR 1

13.11.2016, 20:25

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post